„De fapt nu vă pasă de nimic. Deoarece în același timp aduceți oameni în Chișinău și-i țineți în niște condiții inumane și total antisanitare - sub soare, transpirați, flămânzi și obosiți, mulți din ei sunt bătrâni. Slavă Domnului că nu vin cu copii încă. În jurul dislocației lor e o insalubritate groaznică - mâncare aruncată și înăcrită, deșeuri. Noaptea mulți, mai ales cei cu aburi de alcool, folosesc brăduții din parc și tufarii pe post de WC. Nu vă este teamă că va izbucni o epidemie?”, a scris Nemerenco pe Facebook. 

Ministrul Sănătății în Cabinetul Sandu s-a arătat nedumerită de atitudinea Agenției Naționale de Sănătate Publică în acest context.

„E vară, temperaturi deja înalte, consumul de alimente are loc cu mâini murdare, nespălate, la pământ și în condiții grav antisanitare. Pericolul e atât de aproape, încât trebuie să fii total orb să nu-l vezi - e suficient să avem doar primul caz, mai departe intră tot pe lanț. Nu mă miră atitudinea Dvs, și nici a conducerii de vârf a ministerului de resort, dar mă miră atitudinea conducerii Agenției Naționale de Sănătate Publică, care observ că au lăsat politicul în sistem să facă ce vrea”, a adăugat ministrul Sănătății în Cabinetul Sandu.

Ala Nemerenco atenționează despre eventualitatea unei epidemii:

„Dacă nu o să se impună măsuri urgente de rigoare, o să umplem spitalele ca pe timp de război cu boli ale secolelelor demult trecute. Medicii cunosc unde duce. Și e grav. În calitate de Ministru investit legal solicit agențiilor de specialitate implicare urgentă”.

Zeci de persoane protestează de aproape o săptămână în fața mai multor instituții de stat din capitală. Oamenii dorm în corturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!