„Veniți din toate colțurile țării într-un marș al poporului ce a câștigat în fața urii, fricii și dictaturii. Datorită dvs dictatorul a căzut. Astăzi putem spune că Plahtoniuc a fost învins. Din păcate uzurpatorul refuză să respecte voința poporului. Este foarte grav că până și judecătorii de la Curtea Constituțională îl ascultă și încalcă Constituția. Un singur om este gata să sacrifice o țară întreagă ca să-și slaveze averile și să-și mențină puterea prin terorare. Plahotniuc și-a pus șefi în toate instituțiile importante. I-a controlat plătidu-i bani mari și șantajându-i. Ei sunt puțini și sunt gata să se sacrifice pentru Plahotniuc. Noi însă suntem mulți. Atât de mulți încât atunci când ne vor vedeam vor înțelege că forța poporului este mult mai mare decât cea a uzurpatorului. Noi nu apărăm un om, noi apărăm dorința oamenilor de a trăi în pace și bunăstare. Veniți în fața Parlamentului pentru a arăta lumii întregi că Republica Moldova a învins”, a declarat Sandu.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri îndeamnă oamenii să fie vigilenți.

„Regimul lui Plahotniuc va face tot posibilul ca să vă împiedice să veniți la marșul poporului. Vor încerca să oprească transportul public, vor amenința șoferii, vor bloca străzi. Pregătiți-vă, veniți din timp. Veniți la rude și rămâneți peste noapte dacă este posibil. Luați cu mașina pe cei care nu au cu ce ajunge. Vor opri mașinile? Noi vom ajunge și pe jos. Veniți la Parlament. Acum Parlamentul Republicii Moldova în sfârșit vă reprezintă. Mă adresez tutror angajaților poliției. Vă rugăm să asigurați ordinea publică și să vă asigurați că niciun cetățean nu va avea de suferit. Noi facem un marș pașnic, iar orice provocare va fi pe responsabilitatea regimului”, a mai adăugat Sandu.

La rândul său, ministrul învestit al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a făcut apel la locuitorii din suburbiile Capitalei. 

„Duminică ieșim împreună la o acțiune extrem de importantă pentru viitorul patriei noastre. Poporul vrea altceva. Poporul vrea libertate, siguranță, bunăstare. Poporul vrea să știe ce va fi mâine. Suntem pașnici și am demonstrat acest lucru pe parcursul anilor. Tocmai de aceea am reușit să ne impunem. Cu bucuria Victoriei ne întrunim duminică. Fac apel către chișinăuieni, fac apel către locuitorii suburbiilor, centurii de aur a Capitalei, să demonstrăm a câta oară demnitate, curaj, determinare. Vă îndemn să fiți alături de noi”, a declarat Năstase.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!