Răspunsurile au fost foarte diferite. În timp ce unii oameni s-au arătat plini de speranță, alții au fost, în aceeași măsură, plini de indignare.

„Situația este foarte complicată dar cred că o să se rezolve pozitiv.”

„Trebuie să-i fugărim pe toți. Nu. Numai Plohatniuc adică trebuie fugărit și poate or face aiștealalți ceva...”

Alții se simt confuzi și nu știu care ar fi soluția potrivită pentru moment:

„Foarte complicată situație e la noi, în Moldova Demult așa ceva nu a mai fost, să fie două conduceri. Nu e clar ce o să fie peste trei luni, mai ales noi, pedagogii, suntem extrem de preocupați de această situație, deoarece, peste trei luni ce va fi nu se știe. Ce fel de legi se vor adopta, cine ne va conduce?”

Despre protestele din fața structurilor de stat, majoritatea trecătorilor s-au arătat nemulțumiți.

„Oamenii au dreptul să-și expună punctul său de vedere. Poftim, să se exprime, dar consider că protestele care blochează lucrul organelor de conducere și din cauza asta suferim noi, poporul republicii, nimic bun nu aduc”, a menționat o doamnă.

„Eu cred că oamenii aceștia nu știu ce vor și ce se întâmplă de fapt”, a spus unul dintre respondenți.

„Oamenii ăștia, care au venit la protest, ei nici nu știu de fapt pentru ce au venit. Îmi pare rău că lumea se vinde pentru o caserolă de mâncare și 500 de lei. Maxim cred că li se dă 500 de lei. Din păcate, noi suntem nevoiți să plecăm din cauza unei astfel de categorii de oameni, care vine la proteste”, a conchis o tânără din capitală. Amintim că în seara zilei de sâmbătă, 8 iunie 2019, Partidul Democrat a instalat corturi în fața mai multor instituții de stat și a adus oameni care să protesteze permanent față de deciziile adoptate în Parlamentului Republicii Moldova de cei 61 de deputați ai PSRM și Blocului ACUM și față de învestirea noului Guvern sub conducerea Maiei Sandu.

*Autor: Cristina Jabinschi, studentă SSAJ, reporter stagiar

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!