„Ce se întâmplă, oameni buni? Unde s-a mai auzit ca un deținut politic să fie transferat la practic toate penitenciarele și judecătoriile Moldovei. Este regretabil faptul că nu se liniștesc slugile lui Plaha... Dar este și îmbucurător faptul ca actualul Guvern Maia Sandu va face ordine în toată hunta asta de nesimțiți”, a scris Arhire pe Facebook.

„Acuma înțelegem și motivul de ce este transferat acolo în regim de urgență și neinformând apărătorii acestuia. Deoarece pe duminică 16.06 ora 11.00 se preconizează marșul poporului susținând Guvernul Maia Sandu, ei se tem sa nu scape de sub control situația”, a mai scris Irina Arhire.

Potrivit ei, soția lui Gheorghe Petic a fost anunțată inițial că acesta va fi transferat la penitenciarul din Bălți. 

Gheorghe Petic a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru viol. Pe numele membrului PPDA a fost deschis un alt dosar pentru huliganism, pentru o faptă care a avut loc în 2004.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!