Subiectul aprobării devizului de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor anticipate din 6 septembrie este primul pe ordinea de zi a ședineți CEC de marți, 18 iunie.

„Noi avem decretul care este în vigoare la moment. (…) Primul pas pe care trebuie să-l facă comisia este să elaboreze devizul de cheltuieli, întrucât bani pentru organizarea unui asemenea scrutin nu au fost planificați în bugetul instituției, dar nici în cel de stat. Noi ne-am pomenit în situația în care trebuie să aprobăm acest deviz, să-l înnaităm Guvernului pentru a fi indentifcate resursele organizarea și desfășurarea acestui scrutin”, a spus Rodica Sârbu pentru Agora.

Igor Dodon a anulat marți, 11 iunie decretul privind dizolvarea Parlamentului și numirea alegerilor parlamentare anticipate la 6 septembrie 2019. Decretul a fost semnat de Pavel Filip, după ce acesta a fost numit președinte interimar de Curtea Constituțională.

Andrian Candu, vicepreședinte PD, a afrmat vineri, 7 iunie că vor avea loc alegeri anticipate, iar pentru organizarea și desfășurarea scrutinului vor plăti partidele care sunt acum în Parlament. În cadrul emisiunii Puterea a 4-a, Andrian Candu a anunțat că democrații au găsit o soluție, spunând că se vor aloca cele peste 40 de milioane de lei, bani care ar trebui să-i primească partidele politice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!