„Robotul generează tot ce înseamnă muncă repetitivă și un pic eficientizată. Are mai multe gadgeturi care se pot introduce pe robot: de la plata cu cardul și până la recunoaștere facială. Ulterior robotul te caută în baza de date, întrebându-te anumite coduri și te lasă să intri în clădirea de birouri”, explică Alex Tancu care a precizat pentru Dumitru Ciorici, fondator Agora, că este tatăl robotului.

Alex Tancu a spus că, în cadrul festivalului, robotul e configurat să facă glume, să interacționeze cu oamenii care participă la iCEE.fest.

Potrivit lui Alex Tancu, robotul are o inteligență artificială, datorită căreia își caută singur răspunsurile, în funcție de cuvintele pe care le aude acesta atunci când este întrebat.

Un robot static, care ar putea înlocui un recepționer, costă aproximativ 32 de mii de euro, spune Alex Tancu.

Dumitru Ciorici consideră că peste aproximativ 5-10 ani s-ar putea să vedem roboți în parcări.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!