„Putin încearcă să creeze un guvern ilegal, susținut de Kremlin, în timp ce țara e cuprinsă de confuzia recentelor alegeri parlamentare”, se arată în articolul de pe Politico, relatat din numele lui Pavel Filip.

În editorial se vorbește și despre Igor Dodon, în special ca despre un apropiat al liderului de la Kremlin și care s-a lăudat că primește bani grei de la ruși pentru PSRM. Este pomenită situația din Transnistria care este ocupată de 1.500 de soldați. 

În continuare, PD spune că a încercat inițial le propună coaliție celor de la ACUM. „Ar fi fost o alianță evidentă și naturală între două partide pro-occidentale. Din păcate, conducerea ACUM a refuzat chiar să negocieze și în schimb a încercat să îmbrățișeze Partidul Socialiștilor lui Dodon și Putin”, scrie în editorial.

Democrații afirmă că situația critică din țară s-a „întâmplat într-un singur weekend, în timp ce comunitatea internațională privea fără a face nimic”.

Amintim că de la învestirea Guvernului Sandu, din 8 iunie curent, comunitatea internațională nu a întârziat să reacționeze cu privire la evenimentele de la Chișinău. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!