„Prim-ministrul și toți miniștrii urmează să demisioneze începând cu ziua de astăzi. Decizia noastră are efect politic, va rezolva parțial blocajul politic în care ne aflăm și va fi un semnal clar că PDM nu se ține de putere. Însă decizia de astăzi nu va soluționa în niciun fel blocajului juridic și instituțional în care țara se află. În aceste condiții, sarcina preluării în legalitate a guvernării rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM și ACUM, creat de Igor Dodon și partidele așa-zise pro-europene”, a declarat vicepreședintele PDM.

Cu toate acestea, democrații consideră că Guvernul Maia Sandu se află în ilegalitate și au declarat că din cauza refuzului PSRM și ACUM de a discuta, nu au putut fi găsite soluții juridice la criza actuală.

Potrivit lui Cebotari, cel mai probabil se va ajunge până la alegeri anticipate, „singura formă prin care se poate soluționa legal și corect criza creată de binomul PSRM și ACUM”.

„PDM rămâne deschis dialogului și este gata să găsească cele mai bune soluții pentru a avea un Guvern și Parlament legale și legitime. Vrem să muncim pentru țară mai departe, indiferent în ce postură vom fi. PDM va avea un rol decisiv în politică în perioada următoare. Înțelegem cât de fragilă e majoritate parlamentară actuală”, a adăugat Cebotari, muțumindu-le susținătorilor partidului pentru sprijinul și solidaritatea manifestată și le-a cerut susținerea pentru decizia luată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!