„Noi am avut de ales între a încerca să eliberăm oamenii din mâinile unui regim corupt și a lăsa regimul să se perpetueze pentru nu știu câți ani. Am decis că e mai bine pentru țară și pentru oamenii ei să ne asumăm acest risc. Există riscul, dar există și oportunități. Nu avem de ales. Am fi ajuns în câțiva ani cu un stat cu oameni-fantomă”, a spus Maia Sandu.

Cât despre durata parteneriatului cu socialiștii:

„Parteneriatul va dura până în momentul în care socialiștii nu vor mai sprijini acest guvern. Atât va dura. Nu avem o perioadă de timp indicată în acest acord. Însuși procesul de curățare a instituțiilor statului, de consolidare a independenței este unul de durată, dar evident că nu putem spune sigur până când vor vrea să meargă în acest parteneriat”, a declarat prim-ministrul ales de Parlament.

 Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-au aliat într-o coaliție. Aceștia au obținut astfel majoritatea parlamentară. Ulterior, au votat pentru constituirea unei noi șefii a Legislativului, pentru un nou premier sau și pentru un nou cabinet de miniștri.

 Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!