Agenții de la Oficiul Național al Vânătorii și Faunei din Franța cred că pisica-vulpe este o specie distincă la capătul unui deceniu de cercetare.

„Pentru noi este o specie sălbatică naturală, care era cunoscută dar nu și înregistrată deoarece este un animal foarte discret, nocturn. Este o descoperire extraordinară”, a spus Pierre Benedetti, unul dintre angajații Oficiului.

Habitatul pisicii-vulpe se află în munții din Corsica, într-o zonă cu multă vegetație unde felinele sunt la adăpost de principalul lor prădător, vulturul regal. Aceasta Se deosebește de pisica sălbatică prin dimeniune, 90 de centimetri de la cap la vârful cozii, urechile foarte mari, mustățile scurte și caninii foarte dezvoltați. 

Ciobanii din zonă vorbeau de multă vreme de acest animal despre care spunea că le atacă iezii și mieii în zona burții, însă cercetările științifice au început abia în 2008 odată cu capturarea accidentală a unui exemplar.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!