„Moldova este din nou la o filă de istorie modernă. Cum se vor desfășura lucrurile ne va arăta timpul. Poliția a fost și este un pilon al stabilității. Poliția Națională a fost supusă multor încercări, dar au fost posibile realizările obiectivelor. Consider că a venit timpul pentru o nouă filă în cariera personală. Mă retrag din poliție, dar nu plec departe. Îmi voi iniția cariera politică și îmi voi crea un partid”, a spus Cavcaliuc. Totuși, omul legii anunță că demisia sa nu va avea efect imediat, întrucât responsabilitatea îl obligă să contribuie la asigurarea ordinii publice la manifestația preconizată pentru 16 iunie.

Gheorghe Cavcaliuc a activat în calitate de șef-adjunt al Inspectoratului General de Poliție. Unul dintre aspectele care l-a făcut cunoscut în spațiul public ține de latura sa artistică. 

Șeful adjunct de la IGP și-a etalat de mai multe ori talentele în public. În studioul Agora, de exemplu, a recitat o poezie scrisă de el și dedicată colegilor săi. Momentul se pare că a fost destul de emoționant pentru omul legii, întrucât îi jucau ochii în lacrimi.

La distanță de aproape o săptămână de la acutizarea crizei politice din țară, adjunctul IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a postat pe Facebook un mesaj de susținere pentru polițiști. Acesta s-a referit la Guvernul Sandu drept unul care vrea să „influențeze și să demoralizeze” polițiștii și să le creeze dubii în „actuala conducere a IGP, MAI și Guvernul RM”.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!