„Să le dăm un răgaz polițiștilor și să amânăm marșul poporului pentru mai târziu. Capii acestui regim mafiot au plecat din țară. Să ne bucurăm în liniște de această victorie”, a declarat Maia Sandu.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a adăugat că o asemenea manifestație presupune o mare exigență organizatorică, iar în prezent guvernul ales se ocupă cu preluarea funcțiilor la care au renunțat vineri democrații. 

„Am decis să-I rugăm pe oameni ca mâine, într-o zi de mare sărbătoare, să stea acasă alături de cei dragi, să savurăm în familie această mare victorie. Datele și configurația politică a momentului s-a schimbat foarte mult. Declarativ guvernul Filip a cedat puterea. În acest moment are loc preluarea efectivă a puterii, process care va mai dura ceva”, a adăugat Năstase.

Oficialul a adăugat că o manifestație de mare amploare ar fi putut fi organizată în siguranță. Totuși, ministrul susține că s-a gândit și la polițiștii care au muncit mult în ultima perioadă și au nevoie de o perioadă de repaus.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!