„Pentru un puchi care s-o numit singur umblă și fug ca șobolanii. În fața presei sunt mari și tari, dar când la fapte-zero. Am înțeles că nu se poate. Dacă o să mă enervez mai tare, voi spune mai multe”, a declarat Ciobanu.

 Liberalul și-a îndemnat colegii la acțiune, mai ales că, spune el, timpurile s-au schimbat:

„Jos cu toți uzurpatorii din Primărie, cu toți cei care au făcut mișmașuri. De la cine să întrebăm ce-i cu liftul acesta de 2 milioane care e cu gaură? Dar covorul de mii de euro al Silviei Radu? Achizițiile?”.

Și comunistul Vasile Chirtoca a subliniat că ar trebui demisă actuala conducere de la Primărie.

Consilierii locali nu s-au mai întrunit în ședințe de aproape jumătate de an. Potrivit legii entitatea își suspendă activitatea în cazul în care nu a înregistrat niciun fel de activitate în ultimele trei luni. Consilierul independent, Ion Ștefăniță, a declarat pentru Agora că le-a propus de câteva ori colegilor din celelalte fracțiuni să se întrunească, dar deocamdată fără prea mult succes. De asemenea și aleșii socialiști au venit cu propuneri de convocare a ședinței, dar fără niciun rezultat.

Ultima ședință a Consiliului Municipal Chișinău a fost convocată pe 16 ianuarie. Reuniunea nu a avut loc, însă, fiind boicotată de consilierii socialiști. Aleșii spuneau atunci că  ordinea de zi este netransparentă și conține proiecte care vin să favorizeze anumiți agenți economici.

Ultima decizie a Consiliului, publicată pe site-ul oficial al Primăriei, datează încă din luna martie 2019.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!