„Pentru dedicație și nervi, pentru ședințe interminabile, vizite în teritoriu, întâlniri și discuții cu oamenii, pentru implicare în situații de criză, pentru că n-ați avut weekend-uri sau vacanțe, pentru că ați generat proiecte și programe care au schimbat vieți. Am avut parte de toate. Și am învățat multe. Să nu credeți că ne odihnim. Muncim în continuare, poate chiar mai mult decât până acum”, a scris fostul premier Pavel Filip.

Cu mulțumiri adresate echipei a venit și Monica Babuc.

„Am avut șansa și enorma bucurie să lucrez în ultimii șase ani cu o echipă minunata, cu oameni care au același crez ca si mine: acela de a servi spiritualitatea și valorile noastre naționale prin cultură, educație, cercetare.  De fapt, am trăit o mică viață, tumultoasă și intensă în procesul realizării acestor deziderate. Despre ce și cum a ieșit - e o altă poveste, lungă și mai degrabă frumoasă, despre care voi vorbi mai tarziu”, a scris fostul ministrul al Culturii, Monica Babuc.

 Fostul ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a oferit și câteva sugestii succesorilor săi:

„Cât de bun nu ar fi un om, de unul singur nu le poate realiza pe toate. Despre realizările din acești trei ani și cinci luni nu eu trebuie să vorbesc, au vorbit faptele pentru noi, dar cert este că tot ceea ce s-a făcut a fost lucru în echipă, echipă de care sunt mândru. Succesorilor mei le transmit doar câteva doleanțe: continuați ce am început să facem noi, realizați ce nu am reușit, oferiți polițiștilor motive de a rămâne, respectați valorile sistemului și lăsați veteranilor ușa deschisă în MAI”.

Chiril Gaburici le-a urat foștilor săi colegi succese în continuare.

„Mulțumesc dragi colegi din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru dedicație, efort și nopți nedormite în construirea proceselor unei noi instituții cu multiple domenii strategice de activitate și realizarea multor obiective frumoase! Vă urez spor, perseverență și mari succese în continuare! Am fost mândru să fim o echipă” , a scris fostul ministru al Economiei, Chiril Gaburici.

Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi a scris că guvernele vin și pleacă, iar omenia rămâne:

„Guvernele vin și pleacă, iar noi vom fi judecați doar în timp după profesionalism și omenie. Mi-am făcut datoria cu multă abnegație profesională, originalitate și dedicatie pentru sistemul diplomatic al Republicii Moldova”, a adăugat fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi.

Silvia Radu se declară onorată de șansa pe care a avut-o să conducă Ministerul Sănătății.

„Sunt onorată că am avut posibilitatea să ocup funcția înaltă în stat de Ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a putea să-mi servesc țara. Alături de colegi, împreună, am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a transforma lucrurile spre bine. Le mulțumesc tuturor care au fost alături necondiționat și m-au susținut în tot acest timp. Și-mi doresc ca țara noastră să meargă pe calea prosperării într-un stat de drept spre binele viitoarelor generații”, a scris fosta ministră a Sănătății, Silvia Radu

Vicepremiera pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a spus că mandatul i-a oferit șansa de a cunoaște oameni noi:

„În mandatul meu, am avut plăcerea să cunosc multă lume bună, să lucrez într-o echipă bună și frumoasă, inclusiv să lucrăm dinamic. Mulțumesc echipei, colegilor din diferite agenții, dar și celor care au devenit parteneri ai Biroului politici de reintegrare”.

Ion Chicu le-a mulțumim urmăritorilor de pe Facebook pentru fidelitate.

„Vă mulțumesc, Stimați Prieteni, pentru comunicarea pe care am avut-o prin intermediul acestei pagini. Am urmărit cu atenție și am considerat cu toată seriozitatea comentariile Dumneavoastră la informația postată. Trebuie să recunosc, de asemenea, că tare-mi plăceau ”like” - urile Dumneavoastră! Vă doresc tuturor sănătate și succes în toate, iar Țării noastre - pace și prosperare!”, a scris fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu.

Fosta ministră a Justiției, Victoria Iftodi spune că își dorește o țară cu o justiție echilibrată:

„Îmi exprim speranța că acele obiective importante, trasate în ultimii ani, vor fi dezvoltate și mai departe, pentru că fără urmă de îndoială, una dintre condițiile esențiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice este o justiție independentă, echitabilă și transparentă”.

Eugen Sturza a scris militarii nu sunt monede de schimb pentru partidele politice sau grupurile de interes.

„Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Apărării, Marelui Stat Major și întregii Armate Naționale, pentru tot efortul comun de a face Armata Națională mai puternică, contemporană și profesionistă. După un an și opt luni la Ministerul Apărării, o spun mândru: Servesc Republica Moldova!”, a scris fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza.

Guvernul condus de Pavel Filip a fost demis prin votul a 61 de deputați PSRM și ACUM. Conducerea Executivului a fost preluată de Maia Sandu care a devenit prim-ministra Republicii Moldova.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!