„Adineauri am făcut cunoștință consternat de Decizia luată astăzi de judecătorii de la CC de a-și revizui propriile Hotărâri. Să iei decizii care aduceau țara în pragul unui război civil, iar apoi, fără nicio explicație solidă, să-ți anulezi propriile tale Hotărâri reprezintă expresia unei lipse totale de responsabilitate și independență. Unica soluție după o asemenea schimbare radicală de „poziții” ar trebui să fie demisia in corpore!”, consideră fostul vicepremier pentru reintegrare.

Amintim că CC a decis să-și anuleze deciziile din 7-9 iunie ieri, printr-o altă hotărâre care a fost prezentată drept una care „se dorește a fi o sursă a păcii sociale, a menținerii statului de drept, a democrației, precum și a garantării unui cadru adecvat de protecție a drepturilor omului prin combaterea unei instabilități politice de anvergură”.

Precizăm că, mai devreme, Leancă criticase „cochetarea PAS cu PSRM”. „Credeam că este o glumă de prost gust, acum însă constat că, de fapt, se dorește foarte tare să fim aduși înapoi în 2009, cu o Zinaida Greceanîi la cârma Parlamentului, cea care ne amenința copiii cu mitraliera”, scrie Leancă pe Facebook, după decizia CNP PAS.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!