UPDATE 16:58. Susținătorii lui Usatîi sunt la PC COCS. Politicianul este în interiorul clădirii.

Din start, susținătorii săi au anunțat că Usatîi a fost reținiut la punctul vamal. Însă reprezentanții Poliției de Frontieră au precizat pentru AGORA că ei doar asigură trecerea frontierei, iar de reținere se ocupă IGP sau procurorii.

„Procedural se merge la PC COCS acum. Renato Usatîi a venit să se clarifice cu dosarele fabricate. Pot să greșesc și să-i bănuiesc de rea-intenție pe polițiști, dar le spun la toți că se va merge procedural, iar după PC COCS el va merge la părinți acasă. Nu mai poate să-l ia ca pe un bandit și să-l legi și să-l duci în tufari. Așa nu se va mai întâmpla, trăim în altă țară”, a declara Ilian Cașu.

Usatîi li s-a adresat susținătorilor din mașina care merge spre Chișinău. „Vă mulțumesc că ați venit. Nu am voie să ies din mașină până nu ajung la PC COCS. Eu cred că niciun om al legii nu va întreprinde nicio acțiune ilegală, pentru că omul care îi conducea a plecat”, a spus acesta. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!