„Poliția nu se va substitui niciodată justiției, în niciun context, indiferent de numele sau funcția publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanțe de judecată, este supus unei sancțiuni temporare sau definitive. Fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul și se va bucura de o judecată dreaptă și corectă, iar drepturile acestuia vor fi respectate în integralitate. Cetățeanului Renato Usatîi i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova”, se arată în comunicatul poliției, fără să fie clar ce atitudine ia IGP.

IGP, care de curând e condus de Gheorghe Balan, transmite că „statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate”.

„Ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora”, se arată în mesaj.

Amintim că astăzi, în jurul orei 14.00 , Usatîi a fost reținut la vama Sculeni de către polițiști și procurori. El a fost escortat la audieri, la PC COCS.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!