Eugen Tomac: Plahotniuc a fost un Beria al zilelor noastre şi de aceea s-a ajuns în acest punct umilitor

Eugen Tomac: Plahotniuc a fost un Beria al zilelor noastre şi de aceea s-a ajuns în acest punct umilitor

Preşedintele PMP Eugen Tomac a afirmat că „dispariţia de la butoane a lui Plahotniuc” ar putea duce la un context pentru consolidarea unui pol politic care să promoveze unirea României cu Republica Moldova, scrie Mediafax.

„Plahotniuc a plecat. Ce urmează? La Chişinău se încheie, aparent, o eră politică, un deceniu în care totul s-a desfăşurat sub amprenta unui singur om, care decide cine şi câtă libertate are, cine şi câtă politică poate face. Timp de zece ani, R. Moldova a fost în buzunarul lui Plahotniuc. Regret că la Bucureşti reflexele instituţiilor au fost dominate de aparenţele pe care Plahotniuc le-a lăsat în relaţia cu România. Mai grav este că toţi din acele instituţii ale statului român au eşuat să înţeleagă şi să se situeze de partea cetăţenilor care în mod sincer îşi doreau să scape de teroare.

Publicitate

Da, Plahotniuc a fost un Beria (n.r. - Lavrentii Beria, șeful NKVD, însărcinat cu serviciile de securitate și represiune în regimul sovietic, unul din principalii responsabili ai epurărilor staliniste) al zilelor noastre în R. Moldova şi de aceea s-a ajuns în acest punct umilitor în care politicieni proromâni, care nu-şi închipuiau vreodată că vor trebui să se alieze cu nişte analfabeţi proruşi, au trebuit să o facă cu scopul de a scoate statul de sub teroarea unui oligarh, care ajunsese în faza diabolică în care confunda propria persoană cu statul R. Moldova. România a greşit că nu s-a situat din prima clipă de partea corectă a situaţiei şi nu a recunoscut Guvernul Maia Sandu, aşa cum sugerasem de îndată ce fusese instalat”, a scris Tomac.

Autor:

Tomac crede că statul român trebuie să acţioneze în interesul tururor românilor de la est de Prut, „nu selectiv, în funcţie de anumite personaje”. Liderul PMP afirmă că pentru Maia Sandu începe o perioadă grea, iar „durata de viață” a Guvernului său poate fi una scurtă.

„R. Moldova va merge spre alegeri anticipate, cel mai probabil, anul viitor. Acele alegeri însă vor trebui să fie libere. Societatea în ansamblul său va decide care e direcţia de urmat. Cel mai probabil, odată cu alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor vor fi şi cele parlamentare, când există şanse mari ca adversarii de ieri, aliaţii de azi şi posibil din nou adversarii de mâine să fie iar în faţa unei noi confruntări prezidenţiale. Până la o nouă posibilă finală Sandu - Dodon, politicienii proeuropeni trebuie să fie atenţi la fiecare pas! Dispariţia de la butoane a lui Plahotniuc creează un context favorabil pentru constituirea celei de-a treia soluţii pentru viitorul R. Moldova: consolidarea unui pol politic credibil care să promoveze Unirea cu România! Acum e momentul şi cred că se poate, rămâne de văzut cât de abili şi de isteţi vom fi de data aceasta!”, a scris Eugen Tomac, duminică pe Facebook.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal