UPDATE 22:36 TV8 scrie că, potrivit surselor sale anonime, alerta cu bombă ar fi un paravan. „La mijloc este o schemă de contrabandă cu țigări, anabolizante și chihlimbar: „O dată pe săptămână „marfa” se scotea din țară, însă, în lumina ultimelor evenimente de la Chișinău, nu s-a reușit, aceasta fiind pusă temporar în depozitul Aeroportului. Acum, acesta se scoate și se duce înapoi în oraș”, spun sursele TV8.

UPDATE 22:30 Unul din pasageri ne-a remis un video în care lumea se revoltă de blocaj. Potrivit cititorului AGORA, pasagerii sunt rugați să rămână în sala de așteptare, întrucât acea zonă ar fi „sterilă”.


UPDATE 22:08. „Astăzi, in jurul orei 21:00, a parvenit un apel telefonic la dispeceratul Aeroportului precum că „Aeroportul este minat”. În acest sens au fost anunțate autoritățile speciale care și până la moment desfășoară verificări”, ne-a comunicat șefa serviciului de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

UPDATE 21:45 Șefa serviciului de presă „Avia Invest”, Rodica Rusu, ne-a comunicat că alerta cu bombă a parvenit după un apel anonim. La fața locului s-au deplasat oamenii legii și geniștii. „Deocamdată e complicat de spus cât va rămâne blocată activitatea aeroportului, e vorba de o procedură îndelungată de control. Pasagerii pot urmări online tabloul de sosiri și plecări”, ne-a spus Rodica Rusu.

Deocamdată, tabloul sosiri arată așa:

Plecări: 


Redacția noastră a primit mai multe semnale despre alertă.

FOTO/VIDEO: Martor ocular pentru AGORAScriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!