„Așadar, fie ni se prezintă niște hotărâri judecatorești de revocare a arestului, fie la mijloc este un aranjament al MAI, împreună cu Procuratura, de a face un spectacol ieftin cu reținerea lui Usatîi și să-l plimbe cu mașina poliției de ochii lumii. Prin urmare, nu este suficientă reacția cu privire la „procurorii care sa raspunda”, pentru ca este si MAI-ul care a anunțat că există decizii judecătorești recente, despre care nimeni nu știe nimic, și care erau imposibil de luat”, a scris Dorin Chirtoacă.

Liberalul este convins că cele întâmplate nu se înscriu in limitele unui stat de drept:

„În reactia doamnei Maia Sandu, nu se spune nimic despre toate acestea. Dimpotrivă, se face trimitere la o „decizie a procuraturii", din spusele lui Usatâi, deși legea nu prevede asemenea decizie de anulare a mandatului de arestare și nici procuratura nu a anunțat. De fapt nu că este îndoielnică legalitatea deciziei, dar nu există nicio lege pe baza careia procuratura sa decida așa ceva”.

În final, Dorin Chirtoacă s-a întrebat ce s-a întâmplat de fapt, pe baza cărei legi dar și cine ar trebui să răspundă.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!