Instituția a menționat că măsura preventivă de arest a fost aplicată, anterior, de către instanța de judecată, după ce Renato Usatîi a fost învinuit de comiterea mai multor infracțiuni și după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală.

„La 16 iunie 2019, Renato Usatîi s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, unde a fost reținut de către ofițerii de poliție și escortat la sediul PCCOCS, unde procurorii i-au înaintat învinuirea, fiind audiat referitor la circumstanțele cauzei penale.  Tot atunci, apărătorii acestuia au înaintat un demers prin care au solicitat revocarea măsurii preventive, motivînd că Renato Usatîi s-a prezentat benevol, nu se va eschiva de la organul de urmărire penală, a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este una gravă”, se arată în comunicat.

Acuzatorii de stat au căzut de acord că nu mai sunt temeiuri pentru a-l ține pe liderul PN în arest, măsura preventivă fiind anulată prin ordonanță. Acesta este însă obligat să se prezinte la solicitarea oamenilor legii.

„Investigațiile pe această cauză continuă, fiind efectuate toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanțelor cauzei”, au dat asigurări procurorii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!