„Trec în revistă direcțiile principale pe care le văd în viitorul apropiat. Sunt 4 D: deconspirarea tranzacțiilor ilegale; demonopolizare - nu putem construi o economie competitivă; deetatizarea - pregătirea companiilor de stat și atragerea investitorilor străini și dezvoltare. Nu putem vorbi de dezvoltare dacă primul D nu este realizat - ne focusăm pe primul D - lupta cu corupția”, a spus Vadim Brînzan.

În același timp, Vadim Brînzan a enumerat patru principii de lucru pe care trebuie să le accepte și respecte colegii săi de la Ministerul Economiei și Infrastructurii. „Zero toleranță față de corupție. Profesionalism - nepotismul nu-l înțeleg ce înseamnă. Spiritul de echipă și etica muncii - sau facem lucru bine sau nu-l facem deloc”, a menționat Brînzan.

Prezentarea noului ministru al Economiei a fost făcută de către Maia Sandu, prim-ministră a Republicii Moldova. Premiera Sandu a anunțat că practicile abuzive încetează. Maia Sandu a menționat că în capul mesei va sta meritocrația, oamenii vor fi selectați și promovați în funcții doar în baza profesionalismului. Totodată, aceasta a spus că interesul cetățeanului și legea vor fi șefii supremi. „Demascarea și eliminarea tuturor schemelor de corupție. Să oprim scurgerile de bani publici în buzunarul corupților. Să avem grijă că de acum încolo banul public este păzit cu mare grijă. A doua sarcină importantă este să creăm un mediu de afaceri propice pentru economie. Fără birocrație excesivă - că nu vine nimeni să fure afacerea, doar atunci oamenii vor vrea să investească. Să convingem investitorii străini că Moldova nu mai este țara din care se fură miliarde, 12% din PIB”, a declarat Maia Sandu.

Guvernul Sandu a fost ales și investit sâmbătă, 8 iunie, după formarea majorității parlamentare. După șapte zile de proteste organizate de Partidul Democrat, vineri, 14 iunie democrații s-au retras de la guvernare prin demisia Guvernului Filip. Începând de sâmbătă, 15 iunie, Guvernul Sandu a preluat guvernarea în Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!