În dimineaţa zilei de duminică un bărbat în vârstă de 53 de ani nu a mai ieşit din apă, după ce a intrat să se scalde. La faţa locului au intervenit scafandrii care au scos la mal corpul neînsufleţit al bărbatului.

Un alt caz de înec s-a produs în seara zilei de ieri în localitatea Sângerei. De această dată pradă apelor a căzut un bărbat în vârstă de 27 de ani.

Un alt caz tragic a avut loc ieri în localitatea Puhoi. Un bărbat în vârstă  de 48 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a mers la scăldat în orele amiezii. Circumstanțele cazului se stabilesc, iar recuperare cadavrului a fost efectuată de scafandri.

             

 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează repetat populaţia să evite scăldatul în locuri neamenajate şi neautorizate. Salvatorii îndemnă oamenii să respecte regulile de comportament pe apă şi să nu consume băuturi alcoolice.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2019 peste 26 de persoane, inclusiv 5 minori şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din ţară.   

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!