Potrivit unui document publicat de deschide.md, Viorel Morari a acuzat că a fost urmărit, de mai multe ori, de două automobile. Prin urmare, el a cerut să fie verificată legalitatea acestor măsuri de investigație.

Într-un răspuns oferit pentru tv8.md, Eduard Harunjen a spus că plângerea depusă este în lucru.

„Nu am un răspuns la acea solicitare, este un control care va scoate în evidență dacă a avut loc urmărirea și dacă a fost legală sau ilegală. Este vorba despre o examinare care trebuie să ne scoată la concluzia a fost sau nu a fost încălcată legea. Dacă a fost încălcată legea, atunci vom merge pe linia deja a unui proces penal, ca să putem da apreciere în limitele codului penal. Dacă încălcarea legii nu a fost și este doar o incertitudine în viziunea domnului Morari, atunci îi vom da explicațiile de rigoare”, a declarat procurorul general.

Viorel Morari a mai depus o sesizare, prin care a cerut anularea ordinului prin care a fost demis din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Acesta a menționat că, astfel, a fost admisă o încălcare disciplinară și că își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată. Mai exact, ordinul de eliberare a fost emis în timp ce Morari se afla în concediu. Mai mult, acesta a fost transferat într-o funcție vacantă de procuror fără a fi consultat.

De partea cealaltă, Eduard Harunjen a spus că pe marginea acestei cereri „se va expune subdiviziunea responsabilă de întocmirea acestor acte”. Cât despre transferul lui Viorel Morari la o direcție din cadrul Procuraturii Generale, Harujen a spus că aceasta era singura funcție vacantă la acel moment. AGORA a încercat să obțină o reacție de la Viorel Morari, însă telefonul acestuia este deconectat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!