„Nu cunosc când și cum a plecat Plahotniuc din țară, cum n-am cunoscut niciodată. Cred că are și motivele sale. Ați văzut postarea pe o rețea din socializare. Cred că puteți găsi răspunsuri exhaustive acolo. Nu vă pot spune unde se află. Dumnealui a făcut public tot ce a vrut să facă public, mai mult nu pot să vă spun”, le-a spus Filip jurnaliștilor.

Astăzi, Vlad Plahotniuc a venit cu un prim mesaj după trecerea democraților în opoziție. confirmând se află peste hotare. Potrivit lui, Republica Moldova nu este o țară sigură, asta „nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”. Plahotniuc spune că decizia PDM de a se retrage de la guvernare a fost luată încă de marți, 11 iunie. Cu toate acestea, democratul spune că nu se retrage din politică și va reveni în Republica Moldova imediat ce el și familia sa vor fi în siguranță.

Citește și: Pavel Filip, rugat să comenteze anularea de către Curtea Constituțională a propriilor decizii

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!