„Avem oportunități enorme de dezvoltare în contextul Acordului de Liber schimb dar trebuie să le valorificăm. Vom încerca să diversificăm piețele. Știm că agricultorii noștri s-au confruntat cu probleme enorma pe anumite piețe monopolizate. Vom investi și vom face mai multă cercetare în agricultură. Doar așa vom putea fi mai competitivi. Sistemul agriculturii a fost nimicit din cauza ignoranței”, a spus Maia Sandu.

Premiera a specificat că Guvernul va face o prioritate din domeniul agriculturii:

„Îmi doresc să ajungem în situația în care în fiecare raion există întreprinderi de prelucrare a produselor agricole. Ne dorim ca oamenii noștri să lucreze acasă. Împreună putem să reușim să facem lucruri care vor avea rezultat imediat”.

Totodată, Sandu susține că din toate ministere va dispare cumătrismul.

„Vă promitem atitudine corectă față de funcționari. Oamenii nu vor mai fi promovați în funcții altfel decât pe bază de mertocrație. Nu vor mai fi timpurile când calitatea de membru de partid era mai importantă decât calitățile profesionale. Nu va mai fi cumătrism și nănășism”, a adăugat premiera.

La rândul său, ministra Agriculturii, Georgeta Mincu a precizat că instituția pe care o conduce are cele mai multe angajamente de implementat din Acordul de Asociere.

„Împreună trebuie să eficientizăm toate procesele, să ușurăm viața antreprenorilor, să facem viața la sate mult mai ușoară și cu mult mai multe servicii. Fiecare aveți ușa deschisă pentru a împărtăși soluțiile pentru dezvoltare. Toți avem surori, frați, rude peste hotare, vă rugăm să-i încurajați să-și facă planuri să se întoarcă acasă pentru a aduce standardele europene în Republica Moldova”, a spus ministra.

Înainte de a deveni demnitar de stat, Georgeta Mincu a activat în calitate de consultantă la Guvernul Republicii Moldova. A colaborat cu organizații internaționale precum Banca Mondială, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, Organizația Internațională pentru Migrație, Fondul Monetar Internațional. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!