„Știm că regimul Plahotniuc a făcut multe abuzuril, însă nici eu astăzi nu am încredere în procuratura lui Plahotniuc. Până asigurăm independența procurorilor, aveți încredere în noi și în mine. Anunțăm în curând un telefon de încredere ca oamenii care cunosc despre crimele regimului lui Plahotniuc, despre demiteri din cauza că nu s-au conformat PD, presiuni de la regimul lui Plahotniuc. Acuzațiile vor fi verificate de oameni din imediata mea apropiere în care am deplină încredere. Vom insista ca organele de anchetă să cerceteze acent orice acuzație”, a anunțat Maia Sandu.

În plus la asta, Maia Sandu anunță că funcționarii publici care au făcut partizanat politic vor fi sancționați. „Cei care vor continua să facă partizanat politic, vor fi demiși. Anunț astăzi crearea unui Birou de politici anticorupție pe lângă prim-ministru cu participarea experților locali și internaționali, inclusiv din România”, a punctat Sandu.

Amintim că sâmbătă a avut loc prima ședință a Guvernului Sandu în clădirea Executivului. Astăzi, toți miniștrii au fost prezentați angajaților ministeriali.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!