Întrebată ce se va alege din proiectele democraților „Drumuri bune”, „Prima casă” și alte reforme, Sandu a precizat că „absolut toate proiectele vor fi analizate ca să înțelegem beneficiul pentru societate”.

„Trebuie să ne asigurăm că nu sunt scheme de corupție infiltrate în ele, de ineficiență. Vom decide pe fiecare proiect în parte. Facem analiza și vă comunicăm cât de corect au fost gestionate acestea”, a spus premierul. Mai devreme, ministra Educației, Liliana Nicolăiescu-Onofrei a fost întrebată despre soarta Arenei Chișinău. „Am discutat acest lucru și în cazul comisiei parlamentare. Se va face o cercetare serioasă cu privire la situația de acolo. Va fi creată o comisie parlamentară de investigație. Problema cea mai mare este a transparenței. Este clar că s-a făcut prin abuz. Sunt terenuri care puteau fi lucrate, se putea face altceva acolo”, a spus Liliana Nicolăescu-Onofrei.

Amintim că tot astăzi fostul premier Pavel Filip a spus că PD va „monitoriza atent acțiunile noilor miniștri și îi vom sancționa atunci când vor deraia din acest proces”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!