UPDATE 17:59 Prin încheiere judecătorească, Pavel Grigorciuc a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu.


Știrea inițială:

Fostul primar de Bălți și-a motivat prezența prin faptul că vrea să-i susțină pe cei care au avut de suferit de pe urma guvernării democrate.


Foto: Alexandr Roșco

În același timp, Sergiu Sîrbu, care este parte vătămată în dosar, a venit la ședința de judecată însoțit de un bodyguard.


Foto: Alexandr Roșco

Astăzi, judecătorii decid dacă vor da curs demersului procurorului de prelungire a mandatului de arestate pentru încă 30 de zile.


Activistul Pavel Grigorciuc se află în arest preventiv de circa trei luni, timp în care s-a plâns că este ținut în condiții degradante.

La ședința de judecată din 17 mai, instanța a decis, la cererea procurorului, înlăturarea din proces a avocatului lui Pavel Grigorciuc, Eduard Rudenco.

Girgorciuc este suspectat că i-ar fi cauzat democratului Sergiu Sîrbu o comoție cerebrală în urma unei lovituri. Incidentul a avut loc pe 21 martie, după prima ședință a Parlamentului, la intrarea într-o cafenea din Grădina Publică Ștefan cel Mare. Grigorciuc a spus că nu i-a dat decât o palmă deputatului, după ce acesta l-a insultat.

Pavel Grigorciuc riscă să fie privat de libertate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!