„În declarația de avere și interese personale din data de 3 martie 2019, deputatul PDM Vlad Plahotniuc declară „beneficii/dividende” de la Vanguard International LTD, în sumă de 347.500 de dolari și 2.800.200 de euro. Din câte se pare, deputatul declară dividendele, nu și investiția principală”, a scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

„Beneficiile sau dividendele” de peste trei milioane de euro sunt rezultatul unei investiții, sumă care pare a nu fi declarată, a menționat deputatul.

„Pe piața internațională, randamentul unor asemenea investiții ar putea fi nu mai mult de 2-3%, respectiv, am putea deduce existența unei investiții principale echivalente sumei de aproximativ 100-150 de milioane de euro. Indiferent de mărimea investiției principale, urmează a fi evaluată inclusiv proveniența acestor bani și legalitatea acesteia. În calitatea sa de deputat în legislaturile precedente, Vlad Plahotniuc nu declară în conturile sale lichidități comparabile, sursa investiției urmând a fi clarificată”, a explicat Alaiba.

Încă în campania electorală dinaintea alegerilor parlamentare, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a raportat dividende de peste cinci milioane de euro, cărți de 11 milioane de lei sau un pian de 131 mii de euro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!