„Vom merge să discutăm cu noul guvern condițiile de reluare a macrofinanțării și dacă ei sunt gata să grăbească procesul reformelor - dar eu cred că ei sunt gata - atunci vom relua finanțarea. Să vedem cum evoluează lucrurile. Cred că trebuie să atragem atenția la starea democrației, sistemului de justiție care, sigur, a suferit în trecut. S-ar putea ca Moldova să dea dovadă de creșterea nivelului de încredere și să fie exemplu pentru alții”, a declarat Hahn în debutul reuniunii care va avea loc la Luxembourg. Anunțul a fost făcut de Ministerul de externe al României.

Amintim că mai devreme comisarul pentru extindere și vecinătate, Johannes Hahn, a discutat cu premierul Maia Sandu și a salutat „tranziția pașnică a puterii”. El a felicitat-o pe prim-ministră pentru că „ a început a întreprinde pași pe agenda reformelor”. La rândul său, Maia Sandu l-a invitat pe Hahn la Chișinău „cât mai curând posibil”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!