„Purgatoriul s-a început, purgatoriul obraznic, contrar oricărei proceduri legale. Purgatoriu cu o astfel de dictatură și autoritarism probabil organele noastre executive n-au mai văzut cred din timpul, nici nu știu... începutul anilor 2000 sau altă perioadă”, e de părere Cebotari care spune, însă, că nu are de ce se teme de o anumită cercetare a oamenilor legii.

Drept replică, acesta a primit întrebarea: „Dvs. ați lăsat în spate o justiție sigură, pe mâna căreia vă puteți da cu toată încrederea, mergeți în fața acestor judecători și procurori?”.

„Justiția noastră are multe probleme și multe lucruri la care are de lucrat. Noi nu putem (...) să spunem că avem deplină încredere în justiție, dar observăm un lucru: că presiunea care se exercită acum pe justiție, eu nu am mai văzut astfel de presiuni exercitate în timpurile precedente. Și este foarte interesant și curios să auzi cum criticau unii oameni cândva presiuni pe care eu nici măcar nu știu de unde le luau și acum nici nu s-au încălzit fotoliile de la ei și ei deja fac presiuni nemaivăzute asupra unei instituții și asupra unor persoane”, crede Cebotari.

Amintim că, odată cu trecerea în opoziție, PDM a acuzat actuala putere de presiuni și cumătrism. La rândul său, premierul Maia Sandu a spus că a avut discuții cu mai mulți funcționari din ministere și le-a transmis că noul Guvern „va elimina schemele de corupție și numirile în funcție în baza relațiilor de partid”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!