Șeful statului a anunțat, întâi de toate, că pe data de 19 iunie la Chișinău revine comisarul Johannes Hahn. „Și eu, și Maia Sandu ne vedem cu el. Acum se discută reînnoirea asistenței macrofinanciare. La final de săptămână planific să mă văd cu Dmitri Medvedev. Vom ruga să ne prelungească posibilitatea de a exporta marfa fără taxe adiționale”, a anunțat Dodon.

Moderatoarea emisiunii a replicat: „Așteptăm întâlnirea istorică dintre Sandu și Medvedev”.

„Poate și cu Putin chiar!”, a spus Dodon. Pe o notă mai serioasă, el a adăugat că, după părerea sa, „sub conducerea Maiei Sandu vom avea o mai bună relație cu Rusia”. „Nu vor mai fi întorși oameni din Rusia de la vamă, vom avea un schimb economic mai bun”, consideră Dodon.

Amintim că, pe lângă recunoaștere din partea UE și SUA, Guvernul Sandu și majoritatea parlamentară au fost susținute și de la Kremlin. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!