„Există probabilitatea unor provocări de la PD, le vom da peste mâini dacă ceva. Dar al doilea risc mare e cât se vor ține împreună PSRM și ACUM. Presiunea e mare, se aruncă multe bombe ca să divizeze majoritatea asta și așa fragilă și temporară. Îmi scrie lumea că am cedat guvernarea celor de dreapta. Lume, dacă aveți încredere în mine, aveți răbdare. Asta poate dura și câteva luni, un an”, a spus Președintele.

Dodon ia în calcul și apariția unor potențiale conflicte între co-liderii Blocului ACUM:

„Dacă vor înțelege că nu mai pot lucra împreună, i-am spus Maiei și lui Andrei că dacă ceva PSRM nu va lua democrați. Dacă ceva, facem anticipate, nu turism politic. Dacă acest Guvern va face treabă bună, peste patru ani nu va mai trebui să se repete situația asta și eu tare sper în asta”.

"

"

Mai mult, șeful statului își dorește să mențină comunicarea permanentă cu partenerii de coaliție.

„Dacă ne vom certa între noi, va câștiga al treilea. Să ne ajungă minte să nu cădem în capcană. Ne-am înțeles că ne vom întâlni în 4, cu Maia, Zina și Andrei, cel puțin o dată în săptămână. Săptămâna trecută ne vedeam de 3 ori pe zi. Altfel, vom fi aruncați prin unghere”, a conchis Dodon.

Socialiștii, care dețin cele mai multe mandate în Parlament au făcut coalliție cu Blocul ACUM pentru a trece Partidul Democrat în opoziție. Astfel, cu votul a 61 de deputați a fost ales un nou Cabinet de miniștri și o nouă conducere a Parlamentului,
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!