Mai exact este vorba despre garajurile pe care le-a improvizat un agent economic pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chișinău. Decizia autorităților vine ca urmare a mai multor tentative ale agentului economic care a arendat terenul, de edificare a blocurilor locative pe adresa enunțată. Terenul de 0,5 ha, proprietate municipală, a fost dat în arendă timp de 20 ani, iar în 2015 contractul a expirat.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a precizat că de mai bine de două decenii locuitorii blocurilor cu nouă etaje de pe această stradă sunt nevoiți să lupte cu omul de afaceri care a ridicat construcții pe terenul cu pricina. 

Codreanu susține că a fost anulat contractul de locațiune, iar terenul a fost redat municipalității. Lucrările de demolare vor începe de marți, 18 iunie, iar în viitorul apropiat autoritățile locale promit că vor consulta cetățenii în vederea elaborării concepției de amenajare a zonei, care va presupune și locuri de parcare auto.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!