Deși a fost votată o componență de nouă deputați, din comisie vor face parte, deocamdată, doar socialiștii Vladimir Țurcan, Grigore Novac și Victor Gaiciuc și deputații Mihai Popșoi (PAS) și Dinu Plîngău (PPDA). Asta pentru că fracțiunea PD a refuzat să delege trei reprezentanți în comisie, iar locul destinat unui parlamentar de la Partidul Șor nu a fost suplinit din motivul absenței de la ședință a întregii fracțiuni.

Potrivit proiectului, comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, un raport.

Democrații au criticat inițiativa prin voca președintelui de onoare al PDM, Dumitru Diacov.


Iată argumentele deputaților Andrei Năstase, Lilian Carp, Octavian Țîcu și Gaik Vartanean și Mihai Popșoi privind constituirea comisiei de anchetă.

Vezi și: Năstase a denunțat la Procuratura Generală „tentativa de uzurpare a puterii de stat” (DOC)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!