„Nu a fost luată nici o decizie de luare a imunității. Domnul Năstase, nu îmi doresc să numesc colegii în vreun mod sau altul, dar trebuie să recunosc că nu am un alt cuvânt în adresa lui decât analfabet juridic”, a declarat Vladimir Cebotari. 

„Această solicitare poate veni doar de la PG în adresa unor persoane care sunt protejate de imunitatea parlamentară și numai dacă sunt probe veridice și foarte clare, dar articole din oarecare ziaruțe care tot ei le scriu, din păcate nu sunt probe”, a mai adăugat democratul.

Amintim că Andrei Năstase a depus un denunț la Procuratura Generală. Ministrul de Interne a solicitat „ suspendarea din funcție a tuturor celor implicați în tentativa de uzurpare a puterii în stat”, dar și ridicarea, de urgență, imunității parlamentare a lui Vlad Plahotniuc, „individul cu multiple cetățenii, inclusiv cetățenia Rusiei, care a stat la baza uzurpării puterii de stat de-a lungul timpului”.

Potrivit legii cu privire la statutul deputatului în Parlament, cererile privind ridicarea imunităţii parlamentare se înscriu cu prioritate pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, iar acțiunea penală împotriva deputatului poate fi intentată numai de Procurorul General.
 

Citește și: Năstase a denunțat la Procuratura Generală „tentativa de uzurpare a puterii de stat” (DOC)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!