Deputatul socialist Vasile Bolea a motivat propunerea prin faptul că instituirea noilor subdiviziuni va genera dificultăți la nivel de funcționare a unităților create. În plus, cadrul legislativ nu prevede competențe pentru aceste structuri și nu sunt nici bani în buget.

Astfel, potrivit proiectului, implementarea prevederilor privind constituirea noilor structuri a fost amânată până după alegerile din 2023.

Ideea de a alege primarii de sector și consiliile sectoriale a apărut la „orizontul politic” încă acum 12 ani însă din 2006 a tot fost amânată. Ultima amânare a fost propusă în Parlament de către fostul premier Vlad Filat. La începutul anului 2015, cu șapte luni înainte de a fi arestat, Filat propunea ca locuitorii Capitalei să înceapă să-și voteze pretorii începând cu anul 2019. 

Citiți mai multe despre această propunere aici: Alegerea pretorilor de către chișinăuieni, un subiect cu o „barbă” de 12 ani. Schimbarea urmează să se producă în 2019, la propunerea lui Filat

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!