Unii au spus că tratează cu simțul umorului moratoriul propus de Igor Dodon, cu referire la subiectele ideologice și geopolitice, alții au menționat că nu pot face moratorii pe identitatea națională și pe limba pe care o vorbesc. Vedeți în video de mai jos cum au comentat câțiva deputați din blocul ACUM inițiativa președintelui.
„Pe identitatea mea națională, limba pe care o vorbesc, eu nu pot face moratorii. Fiecare deputat va lua decizia cum consideră de cuviință. Eu răspund de propria mea persoană”, a declarat Lilian Carp.
„Vom trăi și vom vedea. Eu n-am prea înțeles ce înseamnă moratoriu pentru probleme ideologice. Cum am ținut la neam, la limbă, la tradiții, voi ținea în continuare, indiferent cine spune ce să fac”, a spus Maria Ciobanu.
„Dânsul probabil s-a referit la faptul că toate formațiunile politice din actualul Parlament trebuie să fie coezive, să-și atingă obiectivele, în condițiile în care să se facă uz mai puțin de retorică și să se muncească pentru atingerea obiectivului de deoligarhizare”, a menționat Igor Munteanu.
„Eu tratez cu simțul umorului, deoarece în RM subiecte ideologice nu există. Există subiecte pseudo-ideologice, prin care sunt manipulați alegătorii. Dacă stoarcem spuma verbală, nu rămâne „nică”, cum spune moldoveanul”, a spus Oazu Nantoi.
Luni, șeful statului a venit cu un apel către cetățeni și partidele politice care au format coaliția parlamentară. A propus „un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice”.
Vezi și aceste știri

După câteva săptămâni de ieftiniri, carburanții încep să se scumpească. Vezi care vor fi prețurile în weekend

Președintele Turciei se arată îngrijorat de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie și susține Ucraina în acest caz

Peste 600.000 de tone de cereale au fost expediate din Ucraina de la deschiderea coridorului, spune ministerul turc
Advertoriale

Fă cunoștință cu viitorul, descoperă noul card ultra comod

EuroCreditBank continuă să ofere soluții pentru cei care preferă economiile în valută străină. Depozite la cele mai avantajoase condiții de 3,5% anual
