„Pe identitatea mea națională, limba pe care o vorbesc, eu nu pot face moratorii. Fiecare deputat va lua decizia cum consideră de cuviință. Eu răspund de propria mea persoană”, a declarat Lilian Carp.

„Vom trăi și vom vedea. Eu n-am prea înțeles ce înseamnă moratoriu pentru probleme ideologice. Cum am ținut la neam, la limbă, la tradiții, voi ținea în continuare, indiferent cine spune ce să fac”, a spus Maria Ciobanu.

„Dânsul probabil s-a referit la faptul că toate formațiunile politice din actualul Parlament trebuie să fie coezive, să-și atingă obiectivele, în condițiile în care să se facă uz mai puțin de retorică și să se muncească pentru atingerea obiectivului de deoligarhizare”, a menționat Igor Munteanu.

„Eu tratez cu simțul umorului, deoarece în RM subiecte ideologice nu există. Există subiecte pseudo-ideologice, prin care sunt manipulați alegătorii. Dacă stoarcem spuma verbală, nu rămâne „nică”, cum spune moldoveanul”, a spus Oazu Nantoi.

Luni, șeful statului a venit cu un apel către cetățeni și partidele politice care au format coaliția parlamentară. A propus „un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!