„Pentru că erau relații apropiate cu Gazprom, interese personale, de asta se creau piedici birocratice pentru a stopa această construcție. Chiar azi am vorbit cu cei care implementează proiectul, procesul merge, sunt piedici birocratice care pot fi rezolvate. Există piedici legate de calculul TVA și aplicarea lui, dar asta se poate de depășit lucrând cu Ministerul Finanțelor”, a spus Brînzan.

 Potrivit oficialului, cel mai probabil, până la sfârșitul acestui an gazoductul va fi gata în proporție de 90%:

„Prima picătură de gaz din România va veni în februarie-martie anului viitor”.

 Deși contractul cu Gazprom expiră pe 31 decembrie, autoritățile dau asigurări că vor remedia acest aspect. 

Șeful statului, Igor Dodon, spune că există riscuri în materia livrării gazelor naturale, care ar putea să parvină de la 1 ianuarie 2020. Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a declarat că R. Moldova nu are încă un acord de livrare sau de tranzit al gazelor. Președintele nu se dă în lături nici de o discuție cu Kievul, în contextul în care Ucraina a propus R. Moldova, recent, să importe gaz fără participarea Gazprom.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!