„SIS neagă cu vehemenţă implicarea sa în urmărirea vizuală a ex-procurorului șef al PA şi face un apel către domnul Morari de a evita insinuările şi supoziţiile. În acest sens, SIS se declară deschis pentru orice discuţie privind situaţia creată pentru a exclude interpretările vădit eronate, lipsite de argumente”, se arată într-un comunicat emis de instituție miercuri dimineața.

SIS a mai menționat că, în activitatea sa, „acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei”.

Reacția vine după ce, marți, în cadrul unui club de presă, Viorel Morari a reiterat că a fost urmărit timp de câteva zile de două mașini care ar aparține Centrului Național Anticorupție. El a mai spus că presupune că aceste măsuri speciale de investigație ar fi fost organizate de Serviciul de Informații și Securitate.

Anterior, Viorel Morari a cerut procurorului general Eduard Harunjen să verifice legalitate acestor operațiuni de filare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!