În cadrul atelierului a fost prezentată o evaluare a proporțiilor, cauzelor și impactului pierderilor și risipei alimentare. Totodată, au fost studiate lanțurile cu alimentele selectate și au fost intervievați actorii implicați în acest proces. Printre aceștia: femieri, procesatori și vânzători.

Proiectul de lege cu privire la diminuarea risipei alimentare, promovat de Ministerul Economiei și Infrastructuri a fost publicat pentru dezbateri publice încă pe 13 martie 2019.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul Națiunilor Unite  a caracterizat risipa alimentară drept un fenomen global specific țărilor dezvoltate. Potrivit FAO, aproximativ o treime din producția alimentară globală pentru consumul uman este pierdută sau irosită, aproape 1,3 miliarde de tone anual. În expresie bănească, în anul 2018 pierderile din risipă în țările industrializate au constituit 680 de miliarde de dolari, iar în țările în dezvoltare - 310 miliarde de dolari.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!