PCCOCS în comun cu ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitățile ilegale ale mai multor persoane implicate în comiterea infracțiunii de omor și huliganism.

Potrivit PCCOCS, acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost efectuate în cadrul a două cauze penale, care vizează omorul bărbatului, ca urmare a unor acțiuni huliganice a unui grup de persoane cu folosirea de către aceștia a armelor de foc.

Imediat după comiterea infracțiunii, ofițerii PCCOCS au identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, de la care a fost ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea acestei infracțiuni a încă patru persoane, cu vârstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzîndu-se pe teritoriul mun. Chișinău.

Marți, 18 iunie cele patru persoane au fost localizate în mun. Chișinău, unde cu suportul angajaților Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger” au fost reținuți. În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la aceste persoane au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora la moment este verificată. Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii pe aceste cauze penale continua, iar dacă va fi demonstrată vinovăția, pentru săvârșirea infracțiunii de omor numiții riscă pedeapsă cu închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvârșirea huliganismului agravat riscă închisoare până la 7 ani.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!