Există multe modalități în care conaționalii noștri profită de vremea frumoasă, fără a parcurge mii de kilometri, încărcându-se cu energia naturii - toate acestea petrecându-se la noi în țară.

Așadar, ce-au ales moldovenii în vara acestui an?

1. Petrecerile la piscină

Piscinele sunt în topul căutărilor în perioada estivală, dacă nu poți ieși din oraș. Petrecerea timpului în acest mod înseamnă destindere și timp de calitate petrecut împreună cu prietenii. Pentru iubitorii de sporturi acvatice, de multe cocktailuri și de multă muzică - acestea sunt, pur și simplu, perfecte. Unicul dezavantaj constă în lipsa intimității și, de cele mai multe ori, lipsa unei bucătării selecte. Opțiuni sunt nenumărate, în imediata apropiere de oraș sunt mai multe restaurante dotate cu piscină: Sky Land Camping & Resort; Villa Drago. Tree House Camping & Resort are un mecanism absolut unic pentru Moldova de filtrare a apei. Piscina este cu apă sărată, deci nu vei mai simți miros de clor și nu ți se vor înroși ochii.


2. Ieșirile la picnic

Ieșirile la picnic se practică de secole, spun istoricii. În vremurile medievale, ospățul cel mare se petrecea în aer liber, după vânătoare. Cuvântul picnic provine de la francezul „pique-nique” - un termen inventat de gourmanii care mergeau să ia masă în aer liber, la o sticlă de vin, cu gustări și fructe. Sunt puține localuri romantice în Chișinău care să ofere multă intimitate sau o zonă pentru picnic. Aceasta poate fi o cină la apusul soarelui, un prânz delicios sau chiar un mic dejun romantic într-un câmp de levănțică. Picnicul tradițional include doar câteva elemente-cheie: o gașcă de prieteni, voie bună, câteva sticle de vin sau halbe de bere, o cuvertură și un coș împletit, plin ochi cu gustări reci. Cele mai populare locuri pentru un picnic de milioane sunt: Orheiul Vechi, Curtea Domnească, restaurantul La Bădiș, restaurantul „De Vis”, un câmp de levănțică - cel mai popular fiind cel din satul Cobușca Nouă, Anenii Noi.

3. Petrecerile la terasă/ foișor, rămân, și anul acesta, în capul listei

Fiindcă afară e cald și bine, tot mai mulți chișinăuieni aleg să părăsească capitală în weekend, evadând în suburbii, departe de tumultul urban. Pe lângă reducerea stresului și de doza de voie bună primită, într-un local departe de zgomotul orașului – ieșirile au un efect de-a dreptul vindecător. Moldovenii aleg să se bucure de micile satisfacții cotidiene, savurând dintr-un vin select, alături de bucate moldovenești și toate astea în mijlocul naturii.

Așadar, restaurantele dinafara Chișinăului sunt alegerea numărul unu. O evadare reușită, care te va duce departe de griji și probleme. În asemenea locuri, te poți distra în voie, alături de prieteni.


Haide să vedem și care sunt top alegeri de restaurante din afara Chișinăului în 2019:

  1. La Bădiș - este localizat pe traseul Chișinău-Ungheni, km 32, la jumătate de oră de Chișinău, acesta este o alegere bună, mai ales în perioada caldă a anului. Acesta te va ajuta să te destinzi și să te distrezi ca la carte, păstrându-ți, totodată, intimitatea în micile foișoare, care se află chiar în curtea restaurantului. Aici găsești bucate delicioase, aer curat și chiar un mini zoo pentru copii.
  2. Vila Etnică - complexul este localizat în inima Orheiului Vechi și oferă un peisaj rupt din povești. Mâncarea tradițională este delicioasă, iar atmosfera este una autentică. Există și un hotel pentru doritorii de a rămâne pe noapte și chiar un muzeu în apropiere de rezervația naturală.
  3. Complexul Tree House Camping & Resort - este un resort modern situat în localitatea Tohatin, km 10. Complexul oferă o piscină în aer liber dotată cu filtre moderne pe bază de sare. Oaspeții au la dispoziție o saună și un serviciu de închiriere auto. Unitatea de cazare oferă o recepție deschisă 24 de ore pe zi și room service pentru oaspeți. Pentru iubitorii de intimitate sunt foișoare din lemn și un restaurant pe teritoriul resortului. Există loc de joacă pentru copii și un hotel în stil minimalist extrem de confortabil și frumos pentru un weekend în stil scandinav.

    Aerul proaspăt, frumusețea și liniștea din natură nu se compară cu nimic. Vara este un anotimp magic, atunci când te simți fericit și liber, alături de cei dragi.

    P.

    Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.