„În iunie 2015, am spus că mă doare că acești oameni care și-au jertfit viața nu au reușit de-a lungul timpului să se țină uniți. V-ați întrebat vreodată câte asociații de veterani aveți astăzi? De ce? Au luptat pentru bucăți diferite de țară? Nu, au luptat pentru aceeași țară. Doar că guvernările anterioare au avut grijă să dezbine această societate și sunt sigur că înțelegeau ce înseamnă pentru această țară unitatea veteranilor. Sper că ceea ce nu am reușit de pe palierul civic, politic, să unesc veteranii, asociațiile de veterani, vreau să reușesc de la conducerea acestui minister”, a spus Andrei Năstase.

Ministrul s-a referit și la acuzațiile lansate de democrați, cu privire la federalizarea țării. „S-a făcut foarte multă speculație în ultima perioadă de timp. Este cineva care vrea să mintă în această țară. Aveți cuvântul meu de onoare, nimeni nu va atenta la statutul sfânt al RM de stat unitar. Nimeni nu are dreptul să atenteze la statutul de stat suveran, independent, democratic, atâta timp cât va exista PPDA, blocul ACUM. Aveți garanția că acest stat va rămâne unitar”, a menționat el.


Amintim că, după învestirea Guvernului Sandu, în fața MAI, dar și în preajma altor instituții de stat, au fost instalate mai multe corturi. Printre cei care manifestau erau și combatanți ai războiului de pe Nistru, care și-au declarat susținerea pentru Partidul Democrat. Ulterior, un alt grup de veterani a organizat o conferință de presă la care a anunțat că recunoaște Guvernul Sandu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!