„Domnul Sangheli nu a fugit din țară, domnul Lucinschi nu a fugit din țară, domnul Snegur nu a fugit din țară, domnul Voronin, după 7 aprilie 2009, nu a fugit din țară. Ce s-a întâmplat în ultima săptămână ca să-i forțeze pe unii din liderii Partidului Democrat să fugă din țară, mie nu-mi este foarte clar. Este un lucru fără precedent și ar trebui să ne pună pe gânduri – ce s-a întâmplat sub fosta guvernare ca ei să se simtă în poziția de a fugi din țară, spre deosebire de toți liderii precedenți ai țării, de toți foștii prim-miniștri, de toți foștii președinți, de toți foștii președinți ai parlamentului?”, a spus Nicu Popescu.

Ministrul de Externe a precizat că o altă uimire pe care o are ține de refuzul democraților de a preda puterea:

„Pentru prima dată în Republica Moldova un partid care a pierdut majoritatea parlamentară a refuzat să se retragă de la guvernare; niciun alt partid nu a făcut așa ceva – nici Partidul Democrat Agrar în anii ‘90, nici Partidul Comuniștilor după ce au pierdut alegerile în iulie 2009. Anterior, niciun partid în Republica Moldova nu a refuzat să se retragă de la guvernare imediat după pierderea majorității în legislativ”.

Pe 14 iunie Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a plecat din țară. Potrivit unui comunicat emis de PDM, acesta a mers să-și vadă familia.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!