Preşedintele republican a ţinut un discurs în faţa a mii de susţinători la un miting în Florida, stat pe care l-a descris ca fiind a doua sa casă.

Trump s-a folosit de discursul său pentru a ataca democraţii: „Încearcă să distrugă ţara voastră”.

Trump a urcat pe scenă alături de soţia sa Melania, care a afirmat că este foarte „entuziasmată” să fie prima doamnă pentru următorii ani.

Persoane importante de la Casa Albă, precum vicepreşedintele Mike Pence şi fostul secretar de presă Sarah Sanders, au ţinut de asemenea discursuri.

„În seara aceasta, în faţa voastră, îmi lansez oficial candidatura pentru un al doilea mandat ca preşedinte al Statelor Unite. Vă promit că nu vă voi dezamăgi niciodată”, a afirmat Trump.

„Vom menţine America măreaţă din nou”, a afirmat Trump în faţa susţinătorilor săi în Orlando marţi noaptea, modificând sloganul său „Să facem America măreaţă din nou!”.

Pe parcursul unui discurs care a durat în jur de 80 de minute, Trump a readus în discuţie subiecte cheie ale campaniei sale din 2016.

El a promis să continue măsurile dure pentru a micşora nivelul imigraţiei ilegale, la o zi după ce a informat pe Twitter că ICE – departamentul privind imigraţia – va începe să dea afară „milioane de imigranţi ilegali”.

„Credem că ţara noastră ar trebui să fie un sanctuar pentru cetăţenii care respectă legea, nu pentru infractori”, a precizat Trump.

El i-a acuzat de asemenea pe democraţi că doresc să legalizeze imigraţia ilegală pentru a-şi mări baza de votanţi. „Vor să ne distrugă ţara aşa cum o ştim”, a afirmat Trump.

Trump şi-a descris oponenţii ca fiind „o mulţime de extremişti de stânga” care vor aduce socialismul în SUA.

„Un vot pentru orice democrat în 2020 este un vot pentru socialismul radical şi distrugerea visului american”, a declarat el.

Florida este un stat esenţial la alegerile prezidenţiale şi a fost decisiv la alegerile din 2000, atunci confruntându-se George W. Bush şi Al Gore. Trump a învins-o pe Hillary Clinton în 2016 în Florida cu o diferenţă de doar 1,2%, deschizând astfel drumul spre Casa Albă. Primele dezbateri ale candidaţilor democraţi vor avea loc tot în Florida, la Miami, săptămâna viitoare.

Amintim că Trump a anunțat la început de iunie că va candida pentru al doilea mandat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!