Înainte de a începe dezbaterea de pe ordinea de zi, Dragoș Vicol a povestit trei parabole, fără a le comenta sau a face anumite aluzii.

„Sunt trei parabole pe care doresc să le prezint tocmai pentru a ilustra din perspectiva mea, a unui om de creație, situația care se înâmaplă în Republica Moldova. Prima se referă la testul lui Socrate. Ieri în drum spre casă m-am întâlnit cu un ziarist cunoscut din Republica Moldova care venea de la o întâlnire cu un demnitar din țara noastră. Și foarte agitat îmi spune că vreau să-ți spun câteva concluzii pe care le-am tras eu cu privire la activitatea voastră, în cadrul Consiliului Audiovizualului. (...) Ceea ce vrei să-mi spui este de bine sau e rău? Ei de bine, sigur că e de rău. Va fi ceva de folos? Ai certitudinea că-i adevărat? (...) A doua parabolă este despre gura lumii pe care nu o poți închide. (...) Iar a treia se referă la un rege care a început să stăpânească o țară”, a spus șeful CA, Dragoș Vicol.

În aprilie 2019, șeful CA, Dragoș Vicol, a decis să destindă atmosfera și a făcut o glumă despre independența finaciară a femeilor și a televiziunilor din țara noastră: „Dacă doamnele nu reușesc, măcar televiziunile să fie independente”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!