După desemnarea sa în funcției, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul va avea trei obiective: eliberarea statului din captivitate, scoaterea țării din izolarea internațională și relansarea dezvoltării economice, dar și crearea condițiilor pentru asigurarea bunăstării și creșterea calității vieții tuturor oamenilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase își propune depolitizarea Ministerului Afacerilor Intern și deconspirarea schemelor de corupție. Totodată, Năstase își propune anihilarea activităților ilegale și prevenirea acestora. 

Prezentat colegilor de la ministerul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan a spus că are drept scop deconspirarea tranzacțiilor ilegale și demonopolizarea.

Ministrul Finanțelor își propune, asemeni prim-ministrului, restabilirea finanțării externe. Natalia Gavrilița își mai propune și revizuirea tuturor proiectelor publice și un deficit bugetar care să  permită investiții.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu a declarat că va insista pe retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, lucru pe care Ministrul Apărării nu l-a menționat în discursul său. În același timp, Popescu exclude o eventuală federalizare a țării și are drept scop cooperarea economică externă. 

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a vorbit la general despre obiectivele sale și nu a fost prea concret. Voicu a declarat că va continua proiectele ce contribuie la beneficiul țării și va colabora cu toate forțele de ordine și instituțiile externe dispuse să ofere ajutor.

Liliana Nicolăescu-Onofrei pune temei pe lichidarea abuzurilor și hărțuielilor în instituțiile de învățământ și asigurarea transparenței. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării își propune și avansarea reformelor în domeniul educației. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își propune reducerea birocrației pentru pacienți. Totodată, Ala Nemerenco a declarat că va isista pe eliminarea plăților neformale și recalcularea coșului minim de consum.

Georgeta Mincu a promis crearea înterprinderilor de prelucreare a produselor în fiecare raion. În același timp, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a menționat și despre obiectivul diversificării piețelor. 

Ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi și viceprim-ministru pentru Reintegrare, Vasile Șova nu au făcut declarații publice referitor la planurile pe care le au odată ajunși în funcție. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!