Slusari a afirmat, într-o scurtă conferință de presă, că primii audiați vor fi fostul ministru al Finanțelor în perioada 2009-2013, Veaceslav Negruța și fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță.

Potrivit lui Slusari, actuala comisie a încercat să facă rost de actele precedentelor două comisii de anchetă, cele din 2013 și 2015, conduse de Oleg Reidman și Marcel Răducan. „Am făcut demers către arhivă parlamentară și am primit răspuns precum că pe 26 mai 2015 a fost o ordonanță de la Procuratura Generală precum că toate actele din 2013-2015 de la comisia Reidman și comisia Răducanu au fost transmise la PG. Răspunsul a fost că la arhivă nu este niciun document”. Am solicitat informații la PG despre mersul anchetei și deocamdată nu avem nicio cooperare”, a mai spus deputatul PPDA.

Comisia este formată din 9 membri – câte trei de la PSRM și Blocul ACUM, iar alți trei membri ar trebui să fie din partea PDM și Partidului Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!